Kireçlenme, kemiklerin ucunda önem meydan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye serlayabilir. Bu konum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz bir tomar görülür. Hassaten bunaltıcı engel dökmek gibi güçlü fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, henüz bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve serparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Iyi bol sutaş tüketin. Akarsu, eklemlere hamil sağlar. Bu yüzden her zaman en az 8 çamçak sutaş dâhilmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir tomar kurumı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlığını muhafaza etmek dâhilin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından verimli olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çkamer dâhilin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu dâhilin, kemiklere hamil evet. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şçalışmakinliğe bile elleme hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara bakılırsa yemiş ve göverti bakımından verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin keskin dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.